top of page

Toolkids ervaringen

Onze dochter wil van school af! Ze heeft het niet meer naar haar zin in groep 5 en wil ook stoppen met de sport die ze al 4 jaar met veel plezier doet. We zien haar steeds onzekerder worden, stiller en terug getrokken. Op school gesprekken gehad want onze dochter gaf aan dat ze wordt gepest en zich buitengesloten voelt. Uiteindelijk zijn wij voor hulp bij Toolkids terecht gekomen. Onze dochter kon haar verhaal kwijt en samen met Joke keek ze tegen welke problemen ze aan liep op school en bij het sporten. Samen keken ze wat ze zelf aan deze problemen kan doen en wat haar zou helpen om met de problemen om te gaan. Ze kreeg weer wat meer zelfvertrouwen door de oefeningen die ze deed. Maar het luisteren naar haar verhaal, haar zorgen en twijfels was misschien nog wel het meest waardevol. Aan het eind van de periode bij Toolkids was misschien niet alles opgelost...Maar onze dochter keek weer wat vrolijker de wereld in en kon reageren op sitauties die ze niet fijn vond met behulp van de tips en zelfbedachte oplossingen die ze had geleerd en bedacht bij Toolkids.

Stephanie 

Ik vind de begeleiding erg fijn omdat ik veel kan toepassen wat Joke mij heeft geleerd en zodat ik sterk in mijn schoenen sta tijdens het VO. Ik heb o.a. het meest gehad aan het stoplicht. Dit vond ik erg leuk. Nadat  we gepraat hebben gaan we een spelletje  doen of even met een balletje gooien in de speelzaal.

Vince(11jaar)

Lieve juf Joke,

ik ben een beetje verdrietig dat het de laatste keer is. Ik ga naar een andere school, omdat het rustiger voor mij is. Ik weet dat het beter voor mij is, maar toch ben ik verdrietig. Ik ga je missen. Bedankt voor alle lessen.

Dikke knuffel,

(Anoniem, meisje 8 jaar)

Beste Joke,

Afgelopen maanden heb je ons zoontje erg geholpen met het omgaan met zijn boosheid.

Hij heeft een aantal handvaten van je meegekregen die hij in lastige situaties toe kan passen. 

Je hebt het op een prettige manier gedaan door eerst even wat met hem wat lekkers te drinken met een koekje erbij.

Door tussendoor te overleggen zijn wij als ouders op een fijne manier betrokken geweest.

We komen graag nog af en toe bij je langs als het weer even minder gaat met onze zoon.

Super bedankt!

Jacqueline

Ik ben Joke heel erkentelijk voor de professionele wijze waarop zij mijn kinderen zelfvertrouwen en eigenwaarde heeft bijgebracht. Ze zijn klaar voor de volgende stap in hun leven. Bedankt!

Een blije vader

bottom of page